Alkalmazásokról

2012.04.06. 08:48 craig

dbup.bmpFolytatom a sort appok bemutatásával, ma a Dropbox és UPad alkalmazásokat szeretném a figyelmetekbe ajánlani. Az előbbi egy online tárhely, mellyel virtuálisan növelhetjük készülékünk kapacitását, míg az utóbbi egy jó kis jegyzetelős progi.

Először a Dropboxról: aki nem ismeri annak dióhélyban annyit kell tudni róla, hogy ez egy online tárhely, melyre képeket, fájlokat lehet feltölteni, hogy aztán azokat máshonnan is el tudjuk érni. Ezzel ugye nem veszünk el helyet eszközünk memóriájából, ellenben kell internetkapcsolat az adataink eléréséhez. A jó az egészben az, hogy ingyenesen lehet regisztrálni és alapból 2 GB tárhelyet ad. Ezt lehet növelni ismerőseink meghívásával, sikeres regisztrációk után extra +500 MB-ot kapunk (ez eddig 250 MB volt), max 16 GB-ig.

Photo 2012.04.05. 20 06 41.png

Szóval a Dropbox-nak van iOS-re kifelesztett app-ja egy ideje, amivel nagyon könnyen és egyszerűen elérhetjük online tárhelyünket, megtekinthetjük a feltöltött képeinket, fájljainkat. Természetesen az app arra is szolgál hogy az iPad-ről képeket töltsünk fel a tárhelyünkre és azokat aztán online, vagy más eszközön szintén elérjük. További hasznos funkciója, hogy megoszhatunk mappát is más Dropbox felhasználók között és akkor közösen pakolhatunk tele tartalommal egy mappát ismerőseinkkel, amelyet aztán mindenki elér és megnézhet, cool!

Photo 2012.04.05. 20 06 21.png

Tehát ez egy nagyon hasznos szolgáltatás és egy nagyon jól használható iOS app van hozzá, mindenkinek ajánlom!

Photo 2012.04.05. 20 07 51.png

Egyetlen negatívumként a kezedti viszinylag kevés tárhelyet tudnám felhozni, ha az ember kifogy a meghívható ismerősökből, akkor hamar megtelhet az a 2 giga. (Persze lehet upgadelni fizetős verzióra is annak, akinek nagyon szüksége van többre)

Photo 2012.04.05. 20 07 20_1.png

Dropbox

Értékelésem: 4,5/5

AppStore letöltés (ingyenes)

A másik app mára a UPad. Ez egy szuper kis jegyzetelős app, iskolába, egyetemre, tárgyalásokra ajánlott azoknak, akik szeretnek egy táblagépen is inkább kézzel, de mégis digitális formában jegyzeteket készíteni.

Az app sok előre gyártott sablonnal érkezik, de importálhatunk be fényképeket, sőt pdf-eket is, hogy azokat aztán összefirkáljuk kézírásunkkal, ez utóbbi nagyon hasznos lehet tanuláshoz: a tankönyvet óra közben ki lehet egészítani jegyzetekkel, ki lehet emelni a fontos érintett részeket stb.

Photo 2012.04.05. 20 34 20.png

Természetesen az ilyen app-ekhez méltóan többféle jegyszetpapír-hátteret, tollat, színes filcet kapunk, és egyszerűen lehet benne radírozni is, valamint könyvjelzőzhetjük is oldalainkat. A kényelmesebb irkáláshoz stylus használata is indokolt lehet.

Photo 2012.04.05. 20 36 49.png

Hogy az új iPad képességeit is szóba hozzam, természetesen gyönyörűen pixelmentesek a vonalak amiket rajzolunk, még a legkisebb és legvékonyabb karakterek is; többek közt ilyen funkciókat tökéletesen el lehet látni vele.

Photo 2012.04.05. 20 35 42.png

A program fizetős verziója pedig olyan extra funkciókkal rendelkezik mint a pdf-ek exportálása és küldése, jegyzeteink mappákba rendezése.

UPad

Értékelésem: 5/5

AppStore letöltés (ingyenes/4.99$)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr464365655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása