Második benyomás

2012.04.04. 14:09 craig

Lassan két hete használom már az új iPad-et, gondoltam újra megírom röviden a tapasztalataimat és véleményemet a kijelzőről, a langyosodásról és a többiről.

A kijelző. Hát egyszerűen megunhatatlanul szép még mindig. Böngészés közben szép íve van a betűknek, éles minden, ott a kontúr, egyszerűen ilyennek kellene lennie minden kijelzőnek minden eszközön. Jönnek kis sorba a nagyobb felbontásra optimalizált appok és frissítések, úgyhogy appok terén is javul a minőség. Mivel még meg van az előző iPad is, összehasonlítva avval, látható a különbség. Ami eddig nem tűnt fel, hogy pixeles, az most már majdhogynem zavaró. Ezt teszi, ha az ember rászokik a jóra :)

Wifi. Változatlanul erős a jel a kicsi lakásunkban, a sebessége meg hozza az elvárt 20 Mbit körüli értéket.

Langyosodás. Ahogy már az elején is említettem, játék közben érezhető a langyosodás a chipek oldalán, de most már akkor is érezni a „hőemelkedést” amikor csak simán böngészek, vagy több app között válogatok.

Töltés. Eddig csak este töltöttem fel teljesre a táblát, két részmérésem van eddig csak: a már megírt 40 perc alatt +13% és egy új mérés: 1óra 20 perc alatt +28%. Ezek teljesen hasonló eredmények; a teljes töltés picit több mint 5 órára jönne ki. Pontosabb, jegyzőkönyvezett mérést fogok még csinálni. Valamint most jut eszembe, hogy nem is játszottam még az iPad-el töltés közben, nem tudom mik ilyenkor a tapasztalatok, na még ez is várat akkor magára.

Kamera. A képekről már írtam, videókat fogok még készíteni és bemutatni. Eddig ezek hozzák az elvárt és elfogadható szintet.

Ergonómia. Mivel még mindig nem tudtam hozzá megvenni a kiszemelt tokot, így használat közben a „csupasz” eszköz van a kezemben végig, a fogása nagyon kényelmes, a lekerekített széleknek köszönhetően igazán kézbe simul az eszköz és a súlya nekem egyáltalán nem nehéz. A kijelző a szokásos ellenálló, gyakorlatilag karcolhatatlan, persze az ujjlenyomatok szépen látszódnak rajta, de ez egy megfelelő törléssel kordában tartható. Az izzadságtól azonban koszos és ragacsos lesz a hátulja, amit nem szeretek. Kell már az a tok, na.

Röviten tehát ennyi, változatlanul élvezet vele minden perc :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr534363224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása