Az első iPad-en feljesztett játék

2012.04.25. 11:59 craig

carg_cod.bmpPár napja mutatták be az első olyan játékot, amelyet csak egy iPad-en fejlesztettek egy direkt erre készült app-ben. A játék neve Cargo-Bot, a fejlesztő app pedig a Codea. Én is kipróbáltam az új játékot.

A játékban egy rakodó darut kell programozni és átpakolgatni vele dobozokat egy meghatározott minta eléréséért. Már az elején rendesen kell logikázni, hogy megoldjuk a pályákat, úgyhogy igencsak el lehet tölteni az időt az összesen 36 pályán. A játék grafikája a Retina kijelzőre van optimalizálva, az egész nagyon igényes . Néhány screenshot:

cr_menu.PNGcr_lev1.PNGcr_ong.PNGcr_cred.PNGÉs a hivatalos videó:

A játék ingyenesen letölthető az App Store-ból és igazából csak egy reklámként lehet felfogni, ami a cég fizetős fejlesztő app-jére hivatott felhívni a figyelmet. A Codea egy direkt iPad-en fejlesztésre létrehozott program, amivel egyszerűbb és közepesen bonyolultabb programokat lehet megírni, az egész programnyelv-ismerettel és egy kicsit olyan drag'n drop jelleggel van vegyítve. Persze az igazán komoly programok (még) nem ezen fognak a jövőben elkészülni. Egyszer talán megnézem ezt az app-et is, egy kicsit ugyanis kacsingatok az app-fejlesztés terület felé.

Cargo-Bot letöltés (ingyenes)

Codea letöltés (9.99$)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr324470838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása