Alkalmazásokról II. – képszerkesztők

2012.05.31. 12:45 craig

ssppplogo.bmp

Ma két képszerkesztő alkalmazást szeretnék bemutatni, amelyeket egy ideje használok az iPad-en: a Snapseed-et és a PicPlayPost-ot. Előbbivel a képeket szerkeszteni, finomítani, módosítani lehet többféle módon, míg utóbbival kollázsokat alkothatunk, egy képre többet rakhatunk össze.

A Snapseed-et egy ingyenes akció során szereztem be (amúgy $4.99-ba kerül) és szerettem meg nagyon. Egy egyszerűen kezelhető képmódosító programról van szó, amelybe rengeteg effect van beépítve, a teljesség igénye nélkül: színmélység állítás, élesítés, képméretezés, szintezés, filterek, motion blur stb.

snaps1.PNG

Használata nagyon egyszerű, ezért is jó a program. Beimportáljuk a szerkeszteni kívánt képet, majd a főmenüben a fő szerkesztési opciót kiválasztva már kezdődnet is a módosítás. Ujjunkkat felfelé mozdítva választhatunk az alopciók között, majd az oldalra mozgatással tudjuk a kívánt hatás mértékét szabályozni. Mindig össze tudjuk hasonlítani az elért állapotot az eredetivel, majd ha kész vagyunk egy adott effekt használatával, elmentjük a helyzetet és vagy megyünk tovább a következőre, vagy lementjük véglegesen a képet az iPad fotói közé, ill elküldeni/megosztani is tudjuk könnyen. Amatőr képszerkesztőknek mindenképpen jánlott a program!

snaps2.PNG

snaps3.PNG

Snapseed

Értékelésem: 5/5

AppStore letöltés ($4.99)

A másik app-al egy képbe tudunk több képet összepakolni, azokat kerettel elválasztani, így ízléses kép-kompozíciókat lehet létrehozni.

ppp1.PNG

Ez is egy nagyon egyszerűen kezelhető program. Először azt választjuk ki, hogy milyen elrendezést szeretnénk a képekhez alkalmazni és kettőtől egészen hatig lehet variálni a képek számát. Ezután egyesével beillesztjük a helyekre a képeket; természetesen lehet pár módosítást is véghez vinni rajtuk, nagyítani, effekteket rárakni. Illetve lehet még a képkeret színét, vastagságát, lekerekítettségét is alakítgatni, esetleg egy háttérmintát rakni az egész mögé. Az egészben az a legjobb,hogy ezt az egészet nem csak képekkel, hanem vidókkal is meg lehet csinálni, több videó fog egyszerre lejátszódni egy felületen, ha ügyesek vagyunk és van jó alapanyagunk, jó dolgokat lehet vele összehoznii. Az elkészült kompzíciókat aztán menthetjük és küldhetjük/megoszthatjuk. Ez az alkalmazás is ajánlott!

ppp2.PNG

ppp3.PNG

PicPlayPost

Értékelésem: 4,5/5

AppStore letöltés ($1.99)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr884556953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása