Játékokról

2012.03.30. 20:55 craig

rr2fif12.bmpMivel időm egy részét, amit iPad-ezéssel töltök azt különböző játékok teszik ki, ezért bemutatok ma Nektek kettőt. A Real Racing 2 HD-t és a FIFA’12-t. A szakavatottaknak fel is tűnik egyből hogy ez két különböző kategóriát képviselő játék, az első autóversenyző-szimulátor, míg az utóbbi a híres FIFA játéksorozat PC-ről átültettet változata.

A Real Racing 2 HD a jelenleg előrhető legjobb autóversenyző-szimulátor játék az iPad-re. A grafikája nagyon profi, szépen ki van dolgozva minden, a textúrák élesek, a színek élénkek. Látszik, hogy már optimalizálva van az új iPad grafikai képességeire, a FIFA pedig nincs, ez kiderül a screenshotokból is.

Photo 2012.03.25. 20 35 06.jpg

A játék menete a megszokott módon zajlik: a főmenüben Career, Quick Race, Time Trial és Multiplayer menük között lehet választani. Easy, medium és hard szintek között lehet választni Career módban, valamint 3 vezetéstámogató/segítő asszisztenst lehet ki-bekapcsolni: féksegítség, kanyarsegítésg és kipörgésgátló.

Photo 2012.03.30. 19 49 08_sm.png

Természetesen több márka tipusai közül lehet választani, de alapként csak a leggyengébb Volvot és Volkswagen-eket kapjuk meg. Ahhoz hogy erősebb autót tudjunk vásárolni, pénzt kell szereznünk, azt pedig Career módban a különböző típusú versenyeken (Normal Race, Time Trial, Elimination, Head to Head, Championship) való jó helyezésekkel lehet keresni. Összesen 6 career szintet lehet elérni, és egyre erősebb és erősebb autókat tudunk vásárolni (4, 5, 6, 8 hengereseket és GT-kategória, valamint egy picit tuningolni is lehet őket) és kell is mert egyes versenyeken csak bizonyos követelményeket teljesítő autókkal tudunk részt venni. Ezzel a career móddal jól el lehet lenni, és már a Medium szinten is sokat kellett küzdjek az első helyért egyes versenyeken, mindenképpen jó szórakozás ezt választani.

Photo 2012.03.30. 19 48 46_sm.png

Ami viszint még szórakoztatóbb, az a Multiplayer mód. Lehet iPad-ek között közvetlenül, wifin keresztül is játszani, de online játékosokkal a világ minden tájáról is. Én mostanában ezt szoktam választani, és azt kell mondjam egyáltalán nem könnyű jó helyezéseket elérni a világ játékosai között. Zajlanak a lökdösődések, keresztbetevések erősen, izgalmas versenyek szoktak kikerekedni a futamokon!

Photo 2012.03.30. 19 50 15_sm.png

Említésre szorul még az is, hogy ha van egy AppleTV-nk akkor a játékot úgy is játszhatjuk, hogy a TV-n keresztül nézünk ki az autóból a pályára és az iPad-et mint egy kontroller használjuk csak, úgy, hogy azon a pálya rajza tűnik fel. Ami még jó, hogy a játék FullHD felbontásban kerül kivetítésre a TV-re, tehát a grafika szintén élvezhető így is. AppleTV híján ezt még nem tudtam kipróbálni, de ami késik az nem múlik :)

A végén még két apróbb negatívumot emelnék ki: a Career módot képességektől függően szerintem túl gyorsan ki lehet pörgetni és az autóválaszték még bővülhetne néhány nagy névvel (pl. Ferrari, Lamborghini, Audi), reméljük majd a jövőben ezek is megérkeznek :)

Photo 2012.03.30. 20 13 53_sm.png

Photo 2012.03.30. 19 59 37_sm.png 

Real Racing 2 HD

Értékelésem: 5/5

AppStore letöltés (6.99$/5.49€) 

 

A FIFA ’12 egyik érdekessége szerintem a Manager mód, én főleg emiatt választottam ezt a játékot. A szokásos Quick Match és Practice opciók mellett a Manager mód okozza a legnagyobb élvezetet a legfrisseb iPad-es FIFA-ban. Régen PC-n is inkább a Championship Manager-t toltam, mert itt mint egy csapat szakvezetője tudtunk tevékenykedni és nem egy adott meccs lejátszása a játék célja, hanem az hogy állítsunk össze a ránk bízott erőforrások (pénz, játékosállomány, hírnév stb.) és konfigurációs lehetőségek (edzésterv, átigazolás, taktika) segítéségvel egy bajnokságot és kupákat nyerő csapatot.

Photo 2012.03.25. 17 08 28.png

Tehát a FIFA iPad-es verziójába is beépítették a Manager módot, de egy kicsit lebutítottab verzióban mint én azt megszoktam. Lehet ugyan edzéstervet, csapattaktikát kialakítani, de olyan mélységeiben már nem lehet konfigurálni a dolgokat hogy az az érzésünk legyen, hogy tényleg mindenről mi döntünk. Az igazolások szerencsére szintén benne vannak a game-ben, úgyhogy akár összerakhatjuk a Messi-Ronaldo-Drogba csatársort is, csak pénzünk legyen rá :)

Photo 2012.03.30. 20 16 17.png

A játék menete úgy zajlik hogy szezon elején választunk egy csapatot ahol épp edzőt keresnek és onnantól bele is vethetjük magunkat a munkába. Az egyes fordulókat aztán mi is lejátszhatjuk, hogy hagyobb befolyásunk legyen ez eredményre de a gép is leszimulálja a meccseket nekünk.

A játék vezérlése meccs közben hajaz a PC-s FIFÁ-ból ismert ASDQW gombok és kurzor-leosztásra, kivéve hogy itt a érintőkijelző két oldalán/sarkán irányítjuk a játékosokat a hüvelykujjainkkal. Szerintem ez nagyon jól sikerült, odanézés nélkül tudjuk vezérelni az eseményeket.

Photo 2012.03.30. 20 17 32.png

Photo 2012.03.25. 17 11 00.png

Photo 2012.03.30. 20 18 04.png

Ha ügyesek voltunk, akkor a szezon végét a tabella első helyén fejezzünk be és a csapat menedzsmentje megújítja a szerződésünket egy újabbra, ha nem, akkor meg kereshetünk egy újabb csapatot a piacon ahol próbálkozhatunk tovább a kupák megszerzésével.

Photo 2012.03.30. 20 15 27.png

Sajnos egyszerre csak egy Manager karriert tudunk irányítani, így vagy egy profillal végigjátszunk kb. 15 szezont vagy újat kell kezdenünk a nulláról egy újat. Negatívumként még a grafikát említeném meg: egyelőre még nem optimalizálták a felbontástát a játéknak, úgyhogy a pixelek még csúnyán virtínak a Retina kijelzőn.

FIFA ’12

Értékelésem: 4/5

AppStore letöltés (9.99$)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr994350483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása