iOS 6 előzetes - Óra az iPad-hez

2012.06.25. 15:56 craig

A nemrég lezajlott WWDC 2012 nyitóelőadásában bemutatták az ősszel érkező iOS új verzióját, a 6-ost. Sok újdonságot fog tartalmazni ez a verzió is, de most egy az iPad szempontjából érdekes újítással, az Órával foglalkozom. Az iPhone iOS-e a kezdetektől fogva tartalmazta az Óra alkalmazást, de az iPad-ból ez mindeddig kimaradt. Az új oprendszer azonban ősztől az iPad-re is telepíteni fog egy ízléses Óra app-et, ami négy alapfunkcóval rendelkezik: világóra, ébresztő, stopper és időzítő. A kezdőképernyője így fog kinézni:

IMG_0104-660x495.png

Világóra-szerűen több város óráját kirakhatjuk a felső sávba, amelyek alul a Föld térképén meg is jelennek, extraként időjárás infóval. Ha rábökünk az egyik órára akkor az teljes képernyőn jelenik meg, és attól függően, hogy nappal vagy éjszaka van az adott városban, fehér vagy fekete lesz a számlapja (szerintem ez különösen szépre lett megalkotva, lerí róla az Apple-féle igényesség):

Clock-App-iPad-iOS-6-01.jpeg

Clock-App-iPad-iOS-6-02.jpeg

Az ébresztőben egyszerűen hozzá tudunk adni időpontokat, amikor akajuk, hogy az iPad-ün kakukkoljon:

IMG_0106-660x495.png

A stopper a megszokott funkciókat látja el, köridőket és összidőt mér: 

IMG_0112-660x495.png

Végül az időzítőn beállíthatjuk, hogy x idő múlva csörögjön nekünk:

IMG_0108-660x495.png

Én személy szerint nagyon örülök az alkalmazás (jövőbeni) megjelenésének, mert nekem igenis hiányoznak azok az alap alkalmazások az iPad-ből, amik az iPhone-ban benne vannk (Tőzsde, Óra, Időjárás). Végre az Óra most már lesz, és igenis jó, hogy az Apple egy igényes órás alkalmazást tervezett az iPad-re, amihez lehet nyúlni, ha szükségünk van rá. Csak így tovább!


Végül az egész videón is:

A bejegyzés trackback címe:

https://szemzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr164610249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása